maanantai 6. helmikuuta 2012

Yrittäjyys = vapaus tehdä...

Kyllä yrittäjän vapaus on ihana asia. Ei ole työllisyysongelmia. Töitä saa paiskia 24/7. Olen usealle kaverille viime aikoina sanonut tarvitsevani muutaman ylimääräisen tunnin vuorokauteeni. Itseään ei voi venyttää loputtomiin, mutta yrittää ainakin voi. Ja aina uskottelee itselleen, että tämä on vain väliaikaista - kyllä ensi viikolla tai ensi kuussa näyttää rauhallisemmalta. Mutta kas kummaa - kun sinne pääsee, taas on kasapäin tekemistä. Kai se on niin, että työ tulee tekevän luo. Siksi kai kotisohvilla makaaville ei tarjotakaan töitä.

Eräs tuttavani kysyi, eikö olisi jo aika lopettaa opettajan työt. En empinyt vastatessani jyrkästi kieltäen; pidän opettamisesta, ohjaamisesta, nuorista, tulevaisuuden toivoista. Toivon myös esimerkilläni osoittavani yrittämisen kannattavan - ja kantavan Suomea.

Huomenna tulevaisuuden toivoja on taas koolla Porvoossa, kauppakeskus Lundissa, jossa alueellisilla NY-messuilla mitellään viidestä paikasta valtakunnalliseen NY Uskalla yrittää -finaaliin Hämeenlinnassa. On mahtavaa olla mukana tekemässä messuja - vaikka se viekin huimasti aikaa - tänään 12 tuntia! Opiskelijoille se on aina uusi kokemus - meidän pitää tarjota siihen mahdollisimman upeat puitteet. Toivon yltäväni siihen! Ja olen iloinen, että olen saanut rinnalleni apuvoimia, kun Uudenmaan YES-keskuksen tuoreehko aluepäällikkö, Mirja Ahvenainen, joutui heti messujärjestelyjen pyörteisiin. Lisäksi mukana on uusia - ja uusvanhoja - opettajia, joiden toivon viihtyvän ja verkostoituvan - ja saavan uusia ideoita ensi lukuvuoden NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman läpiviemiseen kouluissaan, uusien oppilaitten ja opiskelijoitten kanssa.

Sinnikkyyttä toivottaen, Tomi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti