torstai 2. helmikuuta 2012

Yrittäjyyttä on kaikkialla - ja kiitosta tulee!

On tässä tullut törmättyä viime päivinä useaan otteeseen siihen, kuinka paljon yrittäjyyttä meillä on koko ajan ympärillämme, vaikkemme tästä toiminnasta yrittäjyys-käsitteellä puhukaan. Kyse on oikeastaan vain siitä, miten paketoimme sisällöt.

Meillä on Borgå Gymnasiumissa upea BoGy-show, jossa opiskelijat itse luovat viihdeillan, joka vetää tuvan täyteen kolmena tammikuun lopun iltana. Naapurissa Linnankosken lukiossa vasta meininkiä onkin. On ollut LiLu-showta ja nyt viimeisimpänä Stage-musikaalin jatkeena oma produktio, joka on noussut hienosti esiin viestimissä. Upeaa!

Kysehän on siitä, miten asian nuorille esittää. Ei pakkopullaa ja annettuja teemoja, vaan omaa vastuuta ja vapaata ideointia.

Odotan innolla, mitä huomisaamu tuo tullessaan. 1. vuoden mofi-opiskelijani aloittavat aamutuimaan kahdeksalta esittelemällä Suomen ympäristöön liittyiä ryhmäesittelyjä. Tänään iltapäivällä moni oli ottanut vihjeestäni vaarin ja tulivat kokeiden jälkeen harjoittelemaan esityksiään omalla ajallaan. Harjoittelu kuului seinän läpi tietokoneluokasta luokkaan, jossa olin valvomassa kokeita. Ei tarvinnut kuin sanoa viime viikolla, että silloin on mahdollisuus harjoitella. Mahdollistajiahan me opettajat olemme. Tarjoamme puitteet ja nuoret hoitavat homman. Yksi ryhmäkin kävi kyselemässä, onko pakko lyhentää, kun meillä on niin paljon asiaa...! Eihän yrittänyttä voi laittaa, joten eipä parane toppuutella. Siinä on muuten meidän lasten alakoulun kasvatteja, nyt jo lukioiässä. Ja Gammelbacka skolassa tavoitteet ja vaatimukset ovat haastavalla tasolla; kiitos upealle opettajajoukolle!

Tänään Uudenmaan YES-ohryssä tuli myös edistettyä Uudenmaan yrittäjyyskasvatusasioita. Pohdiskelimme mahdollisuuksia laajemmin sitouttaa amk-opiskelijoita yes-toimijoiksi eikä vastaanottajiksi. Tilaisuuden päätteeksi minulle siunautui mahdollisuus viritellä kollegani Esterin kanssa ideoimaamme osaamisvaihtoa Järvenpään lukion kanssa, kun samassa tilaisuudessa oli Järvenpään lukion apulaisrehtori Päivi Järvinen. Saas sii ny mitä virittelemme.

Olen vielä ihan haltioissani myös eilen saamastani kunnianosoituksesta: Kansion kannessa lukee: Bravo! Sisällä komeilee todistus saavutuksesta, koska olen saavuttanut 5 vuoden virstanpylvään NY-toiminnassa. Todistuksen on allekirjoittanut Junior Achievement Young Enterprise Europen CEO Caroline Jenner. Your services and dedication are appreciated and key to JA´s continued success. Kauniin, kultaisen JA-YE -pinssin sain huomionosoituksena YES-keskuspävillä Helsingissä, kun saimme koulutusta YES Goes to Lukio -hankkeen tiimoilta. Meni sanattomaksi, kun Utriaisen Virpi luki kansion sisällä olleen JA Worldwiden puheenjohtajan ja CEO:n, Sean C. Rushin, allekirjoittaman henkilökohtaisen kirjeen.

Velvoite on kova: "May this award always remind you of our mutual commitment to excellence."
"Our true power is the continuous flow of initiative, skill, and commitment from you and others like you..."

"...our purpose, to inspire and prepare young people to succeed in a global economy."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti